Werkwijze

Omdat je lichaam je meer vertelt dan duizend woorden en in staat is duurzame verandering voor je tot stand te brengen, staat het lichaam centraal in al mijn behandelingen. Voor de professionals zet ik Authentic Movement in om te komen tot een dieper begrip van jezelf, herstel en ruimte te creëren voor je innerlijke creativiteit.

Authentic Movement
Dit wordt samen met een leraar of binnen een groep beoefend en helpt je om vrij te associëren met wat je lichaam wil vertellen. Je ontmoet je binnenste zelf. Het is een proces dat is gebaseerd op de relatie tussen een beweger en een observator. Als beweger volg je met je ogen dicht je eigen innerlijke beweging, emoties en impulsen. De observator beschrijft wat die bij jou ziet en helpt je door zijn bespiegeling woorden te geven. Zo leer je eenvoudig aanwezig te zijn in het moment. Je komt weer tot rust, in de flow van je ‘zijn’ en laat de creativiteit weer vloeien.
We starten eerst met een persoonlijk 1 op 1 traject waarin we jouw thema’s goed op tafel krijgen. Daarna kun je deelnemen aan de ‘Inner Circle’.

Inner Circle
Een groep van coaches en therapeuten die elkaar een keer in de maand ontmoet om elkaars thema’s te bespreken. Delen van ervaringen en persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal. Het is echter geen praatgroep, het gaat ook hier om het beoefenen van Authentic Movement.
In deze Inner Circle leer je als coach of therapeut om een heldere spiegel te zijn voor je cliënt waarin hij zich gezien voelt en de veiligheid ervaart om dieper naar binnen te keren en transitie mogelijk wordt.

Authentic Movement Retreat
Soms heb je even tijd nodig om echt tot jezelf te komen en je vrij te voelen van de dagelijkse bezigheden en verplichtingen. Als je in retreat gaat schenk je jezelf deze tijd en kun je, in verbinding met de natuur, opladen.

Authentic Movement retreats zijn bedoeld voor deelnemers van de Inner Circle en gaan nog een stap verder; een verdieping van de kennis en het collectieve bewustzijn die je in de Inner Circle hebt opgedaan om zo een nog sterkere verbinding te maken met je binnenste zelf.
Je komt de meest pure vorm van jezelf tegen en je verankert je ervaringen in bewegingen, tekeningen en rituelen die we met elkaar vorm gaan geven, delen en bespreken.

De plek van de retreat is in de pure natuur van Estland waar je ook in contact komt met Authentic Movement practitioners, therapeuten en kunstenaars uit dit prachtige land. Zo kun je nog meer ervaringen uitwisselen.
De oude boerderij is verrijkt met een prachtige danszaal en een sauna midden in de natuur. Het voedsel komt uit de omliggende boerderijen en uit de bossen en wordt met lokale recepten bereidt.
Een week Authentic Movement Retreat laat je tot diepe rust en stilte komen en je zal met kracht, passie en stevigheid je visie op je leven en beroep weer op kunnen pakken.

Film Summer Retreat 2019