Over Michelle

Ieder mens heeft het recht om er te mogen zijn en zich veilig te voelen. Compleet; met al zijn kwetsbaarheid, kracht en talenten. Wanneer dat niet het geval is word ik daar oprecht verdrietig van. Ik voel me betrokken bij het gemis van deze mensen en geloof dat er altijd verbetering van hun levenskwaliteit mogelijk is.

Ik wil iedereen tot de kern van zijn wezen brengen, zodat je na mijn therapie en begeleiding meer jezelf kan zijn in een pure vorm. Dat mensen zich weer veilig voelen, soms zelfs voor het eerst in hun leven.

Mijn motivatie om me hiervoor in te zetten gaat verder dan het helpen van alleen een individu. Het overstijgt het individu omdat iedereen functioneert in verschillende systemen zoals het gezin, hun werk en de maatschappij. Wanneer mensen zich goed voelen leven ze dat niet alleen voort in hun eigen leven, maar ook in dat van de mensen om hen heen. Ik wil op deze manier, als therapeut, supervisor en veranderdeskundige, een steentje bijdragen aan deze wereld.

Daarbij ga ik een stap verder dan een therapie of begeleidingskundige gewoonlijk gaat; ik begeleid mensen ook graag in het ‘gezonde stuk’, het deel na de therapie wanneer trauma’s verwerkt zijn er ruimte komt voor iets nieuws. Ik help mensen om hun nieuwe identiteit te pakken na de verandering die ze hebben ervaren in de therapie of coaching.
Ik help je van a tot z en heb daarbij een onderzoekende houding, ik leg niets op. Ik ga voor duurzaam resultaat; als je naar de tandarts gaat krijg je meestal een vulling, bij mij krijg je een wortelkanaalbehandeling. Dat klinkt natuurlijk heel eng, maar ik ga voor resultaat dat blijft, ik ga diep. En terwijl ik dat doe blijf ik naast je staan, want we doen het samen.

Michelle Kurzenacker is erkend supervisor en coach en als docente Presentie & Lichamelijkheid verbonden aan de opleiding Master Begeleidingskunde aan de Hogeschool Rotterdam en Nijmegen.
Ze is vanuit haar vakkundige achtergrond in sportwetenschappen, danstherapie, Sensorimotor Psychotherapie en symbolische psychologie geschoold in bewegingsanalyse en het lezen van lichaamssymboliek. Ze zet je stil bij het lichaamsverhaal achter je woorden. Daarbij verdiept ze zich in hechtingstrauma.
Michelle is ook als spreker te boeken in haar rol als deskundige in haar vakgebied.
Movedby werkt samen met een multidisciplinair team bestaande uit psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en systeemtherapeuten die elkaar versterken en ondersteunen om zo de beste resultaten voor hun cliënten te behalen. Indien noodzakelijk is een doorverwijzing daardoor makkelijk te realiseren.

De samenwerkingspartners van Movedby:
Psychotherapeut Inge van Meurs
Trauma Sensitive Mindfulness & Heart Coaching
Praktijk voor Psychiatrie en Zwangerschap Sascha Kats
Tanja Zaad Praktijk voor Psychotherapie
Stichting 1NP